headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Oost Java avontuurlijk!

Yogyakarta – Solo – Sukuh - Malang – Bromo - Kalibaru – Ketapang - Lovina/ Ubud/ Kuta

7 dagen, 6 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesië bouwsteen oost Java

Deze avontuurlijke Java bouwsteen is de uitgebreidere variant van de bouwsteen ‘Oost-Java in het kort‘. Je reist ook van Yogyakarta over Java in oostelijke richting naar Bali. Onderweg breng je een bezoek aan Sukuh, midden in de natuur, je bezoekt de koloniale stad Malang en bekijkt per jeep zowel de noord- als de zuidkant van de beroemde vulkaan Bromo.

 

Op weg naar Bali verblijf je enkele nachten in een klein, authentiek dorpje in Oost-Java, en bezoek je het prachtige turkoois-gekleurde kratermeer van de minder bekende Ijen vulkaan. Dan stap je op de ferry naar Bali.


Dag 1: van Yogya naar Sukuh

Dag 2: van Sukuh naar Malang

Dag 3: van Malang naar Bromo

Dag 4: excursie naar Bromo, daarna naar Kalibaru

Dag 5: vrije dag in Kalibaru

Dag 6: van Kalibaru (of Sukamade) naar Ketapang

Dag 7: excursie naar Ijen vulkaan, daarna door naar Bali

 

Prijs vanaf € 605,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 380,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: vervoer per A/C auto met Engelssprekende chauffeur volgens programma, jeep van Tumpang naar Bromo met Engelssprekende chauffeur, excursie per privé-jeep zonsopkomst Bromo, tour naar Ijen met jeep en lokale gids, ferry overtocht naar Bali, 6 overnachtingen in hotel op basis van logies/ontbijt en wandeling met gids bij Tawangmanggu

 

Niet inbegrepen: entreegelden/donaties (ca. 17 euro)

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: IDP240

 

Suggestie: het is mogelijk een optionele bouwsteen naar Sukamade in deze bouwsteen in te voegen. Je reist dan op dag 5 van Kalibaru naar Sukamade, waar je die avond verblijft in een zeer eenvoudige accommodatie. Op dag 6 reis je van Sukamade naar Ketapang, voor het vervolg van deze bouwsteen Oost Java avontuurlijk.

Onze standaardhotels zijn prima middenklasse hotels, centraal gelegen en altijd geselecteerd op sfeer en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Je kamer heeft een eigen badkamer en indien nodig is er A/C. Onze hotels in Indonesië zijn inclusief ontbijt.

 

Lees ook de algemene info over onze hotels in Indonesië!

Yogyakarta: Naar de tempels van Prambanan

Prijs € 55,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze excursie vertrek je ’s middags, je reist vanuit Yogyakarta in ongeveer 40 minuten per privé-auto met Engelssprekende chauffeur naar Prambanan. Dit tempelcomplex is nóg ouder dan de Borobudur, en is het grootste Hindu tempelcomplex in Indonesië. (meer…)

Dag 1: van Yogya naar Sukuh
Vanuit Yogyakarta reis je per auto met chauffeur eerst naar Solo, vanouds een vorstenstad en bekend om zijn dans- en wayangspel. Je kunt een kijkje nemen in de kraton en even rondlopen over de Pasar Klewer, een echte Javaanse textiel- en vlooienmarkt. ‘s Middags rijd je langs tabak- en suikerrietvelden naar de mysterieuze, erotische Sukuh-tempel, hoog op een vlakte. Je maakt een mooie wandeling door dit ongerepte berggebied naar Tawangmanggu. Hier kun je een verfrissende duik nemen bij een waterval. Je overnacht in een eenvoudig, maar prachtig gelegen hotel in Sukuh

 

Dag 2: van Sukuh naar Malang
Vandaag reis je verder naar het oosten. Het eerste gedeelte van de lange rit gaat door de bergen, en je komt uit bij suikerstad Madiun. Dan volgt een stuk langs vele teakplantages. Het laatste stuk van de rit naar Malang gaat weer door de bergen. Malang was een populaire verblijfplaats voor de Nederlanders in de koloniale tijd. Overnachting in hotel te Malang.

 

Dag 3: van Malang naar Bromo
Vandaag wijk je echt van de gebaande paden af! Je chauffeur brengt je naar een dorpje aan de zuidkant van de Bromo vulkaan, daar stap je over in een open jeep. Je rijdt door prachtig landschap, bezoekt een waterval en uiteindelijk kom je dan uit bij de ‘zandzee’ rondom Bromo. Je daalt af en maakt een spectaculaire rit naar de noordkant van Bromo. Hier verblijf je in een hotel op de kraterrand met een adembenemend uitzicht. Het is net alsof je in een andere wereld bent!

 

Dag 4: excursie naar Bromo, daarna naar Kalibaru
De dag begint vroeg, anders ben je niet op tijd bij de kraterrand van Bromo om de spectaculaire zonsopgang met eigen ogen te zien. Als het zonlicht is doorgebroken en je om je heen kijkt, lijkt het alsof je op de maan bent beland. Na dit spectaculaire schouwspel ga je terug naar je hotel voor het ontbijt! Later reis je verder naar Kalibaru, een rustig en zeer sfeervol dorpje. Hier verblijf je in een hotel op een plantage.

 

Dag 5: vrije dag in Kalibaru
Vandaag kan je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel of een wandeling maken over de plantage van het hotel, waarbij je uitleg zult krijgen over de verschillende gewassen die er groeien. Je ziet o.a. nootmuskaat, peper, cassave, ananas en allerlei planten- en bloemensoorten. Als je nog energie over hebt kun je een wandeling maken naar een waterval die drie kilometer buiten het dorp ligt.

 

Extra mogelijkheid Sukamade: Vanuit Kalibaru is het mogelijk om in plaats van een wandel- en luierdagje, op deze dag een extra trip te maken naar Sukamade, midden in de jungle. Op het strand van Pantai Penyu komen regelmatig zeeschildpadden hun eieren leggen. Deze ‘leatherback‘ schildpadden die hier voorkomen kunnen wel 1,5 meter in doorsnee worden!

 

Dag 6: van Kalibaru (of Sukamade) naar Ketapang
Vandaag reis je verder richting de kust naar Ketapang. Overnachting in hotel te Ketapang.

 

Dag 7: excursie naar Ijen vulkaan, daarna door naar Bali
Vandaag begin je met een trip naar de Ijen vulkaan. De Ijen vulkaan heeft een enorme oude caldera die hier en daar 20 km breed is. In de krater ligt een turkoois meer. Aan de oever van het meer bevinden zich talloze zwavelfumarolen. Dagelijks gaan vele zwaveldragers de caldera in om zwavel te hakken en de berg af te dragen. Sommigen dragen tot 120 kg. per keer! Na het bezoek aan de Ijen word je naar de haven gebracht, vanaf hier neem je de ferry naar Bali. In Bali word je afgezet in Lovina, Ubud of Kuta.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider