headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vulkanen en varanen op Flores en Rinca

Bali - Maumere – Moni – Riung – Bajawa – Ruteng – Labuan Bajo

12 dagen, 11 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie bouwsteen, Komodo

Tijdens deze bouwsteen vlieg je eerst vanaf Bali naar Maumere op Flores en bezoek je uitgebreid per auto met chauffeur het ongerepte eiland Flores en het eiland Rinca in het Komodo National Park. Flores biedt traditionele cultuur, architectuur, mooie natuur en prachtige stille stranden en snorkel- en duikparadijsjes.

 

Tijdens deze bouwsteen leer je het land en de mensen kennen door te wandelen over het platteland. Je bezoekt verschillende bevolkingsgroepen en maakt kennis met hun manier van leven. Op Komodo en Rinca ga je op zoek naar een van ’s werelds oudste dieren: de Komodovaraan!


Dag 1:  vlucht van Bali naar Maumere op Flores, transfer naar hotel

Dag 2:  vrije dag in Maumere

Dag 3:  via Sikka en Jopu naar Moni

Dag 4:  bezoek aan de Kelimutu vulkaan, eventueel wandeling terug naar Moni

Dag 5:  naar Riung

Dag 6:  boottocht naar enkele eilanden voor de kust vanuit Riung

Dag 7:  naar Bajawa, onderweg bezoek aan warmwaterbronnen van Soa

Dag 8:  wandeltocht in de omgeving van Bajawa

Dag 9:  naar Ruteng

Dag 10: wandeling met gids in de omgeving van Ruteng, daarna naar Labuan Bajo

Dag 11: boottocht naar Rinca in het Komodo Nationaal Park

Dag 12: transfer naar vliegveld, einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 1247,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 964,- p.p. bij 3 personen
Prijs vanaf € 1125,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: vlucht van Bali naar Maumere, transfer in Maumere na aankomst, transfer Labuan Bajo naar vliegveld op de laatste dag, auto met chauffeur op Flores, boottocht bij Riung, boottocht naar Rinca inclusief lunch, gids tijdens wandeling in Moni, Bajawa en Ruteng, excursies zoals vermeld in programma en 11 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, entreegelden, fooien, plaatselijk vervoer en luchthavenbelasting

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: IDP009

 

Suggestie: Maak je reis over Flores en Rinca extra avontuurlijk met een overnachting op de boot bij de Komodo eilanden. Je overnacht dan op dag 11 op de boot en keert op dag 12 terug naar Labuan Bajo. De reis wordt hierdoor een dag langer.

Flores, Moni-Kelimutu

Onze standaardhotels in Indonesië zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

 

Op de Sunda eilanden zijn de hotels over het algemeen iets eenvoudiger dan de hotels in de rest van Indonesië,  en logeer je soms in een guesthouse, maar je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en vaak airconditioning.

 

We hebben op Flores en Rinca enkele hele bijzondere accommodaties gevonden, zoals een ecolodge aan de voet van de Kelimutu vulkaan en een kamer in een klooster, waar je logeert bij de kloosterzusters van Ruteng.

 

Bij onze hotels in Indonesië is het ontbijt is inbegrepen.

 

Lees ook de algemene info over onze hotels in Indonesië!

Dag 1:  vlucht van Bali naar Maumere op Flores, transfer naar hotel
Vanuit Bali vlieg je naar Flores, waar je de eerste dagen heerlijk kunt uitrusten aan het strand van Maumere. Je verblijft in een hotel aan het strand, net buiten de stad.

 

Dag 2:  vrije dag in Maumere
Vandaag kun je lekker relaxen aan het strand, of de mooie onderwaterwereld van Flores verkennen. Het is mogelijk direct vanaf het strand te snorkelen!

 

Dag 3:  via Sikka en Jopu naar Moni
Vandaag rijd je door de bergen naar Moni. Onderweg is het mogelijk een bezoek te brengen aan Sikka, waar vrouwen de beroemde ikat sarongs maken. Ook kun je onderweg een van de traditionele huizen van Jopu bezichtigen. In de loop van de middag kom je aan in Moni, waar je twee nachten zult overnachten.

 

Dag 4:  bezoek aan de Kelimutu vulkaan, eventueel wandeling terug naar Moni
Vanuit Moni bezoek je de Kelimutu vulkaan. Je begint de dag vroeg, waardoor je een grote kans hebt op een spectaculaire zonsopgang. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer drie kwartier lopen naar het uitzichtpunt, neem warme kleding mee, het kan koud zijn! De vulkaan heeft 3 beroemde meren, die alle drie totaal anders van kleur zijn: de lokale bevolking gelooft dat de zielen van de overledenen in deze meren rusten; in het zwarte meer de oude mensen, in het turkooise meer de jongeren en in het bruine de lechteriken.

 

Na het ontbijt op de vulkaan kun je er voor kiezen om mee te gaan met een wandeling van ongeveer 1,5 uur terug naar Moni. De wandeling is bergafwaarts en je komt onderweg door verschillende dorpjes. De wandeling eindigt bij een waterval en rond lunch ben je terug in Moni.

 

Dag 5:  naar Riung
Vandaag rijd je door een prachtige kloof, steek je het eiland over naar de noordkust, en zul je duidelijk zien hoe verschillend de landschappen op Flores kunnen zijn. Voor de kust liggen eilanden, die deel uitmaken van een Nationaal Park, dat bekend staat om zijn koralen, vissen en duizenden vliegende honden. Aan het einde van de middag kom je aan in Riung, een klein en vriendelijk vissersplaatsje, waar maar weinig toeristen komen en waar je twee nachten zult overnachten.

 

Dag 6:  boottocht naar enkele eilanden voor de kust vanuit Riung
Vandaag staat een boottocht op het programma naar enkele eilanden voor de kust, waarbij je aanlegt bij een van de eilandjes om te snorkelen. Er gaat een kok mee om een heerlijke vis-BBQ voor je te maken. Je overnacht weer in Riung.


Dag 7:  
naar Bajawa, onderweg bezoek aan warmwaterbronnen van Soa
Vandaag bezoek je eerst de natuurlijke warmwaterbronnen van Soa. Het water van deze rivier wordt verwarmd door een vulkaan in de omgeving. Heerlijk om hier een warm bad te kunnen nemen! De lunch is een picknick, en aan het einde van de middag kom je aan in Bajawa, op 1200 meter hoogte, omringd door vulkanen, waar je 2 nachten zult slapen. Neem iets warms mee, want de nachten kunnen fris zijn.

 

Dag 8:  wandeltocht in de omgeving van Bajawa
In de omgeving van Bajawa leeft men nog zeer traditioneel: voorouderverering speelt er bijvoorbeeld nog een belangrijke rol. Het gebied is geschikt voor het maken van wandelingen, en dus ga je vandaag op pad en loop je door diverse dorpjes onder begeleiding van een gids. Van de gids krijg je onderweg de nodige uitleg over de gewoonten en gebruiken van de Ngada bevolking.

 

Dag 9:  naar Ruteng
Vandaag stap je weer in de auto en reis je via een mooie route naar Ruteng. Onderweg stop je in een stukje oerbos, het huis van veel exotische vogels. Ruteng is de hoofdstad van de Manggarai, het vruchtbaarste gebied van Flores. Als je hier op tijd aankomst, kun je nog een wandeling door de prachtige omgeving maken.

 

Dag 10: wandeling met gids in de omgeving van Ruteng, daarna naar Labuan Bajo
Vandaag kun je, als je vroeg opstaat, meteen na het ontbijt onder leiding van een lokale gids een wandeling maken door de mooie rijstterrassen. Daarna stap je in de auto en reis je naar Labuan Bajo, voorheen een klein vissersplaatsje aan de westkant van Flores, maar nu de toegangspoort tot het Komodo Nationaal Park.  Het is een levendig toeristisch stadje, tegen het eind van de middag kun je genieten van de prachtige zonsondergang over de baai.

 

Dag 11: boottocht naar Rinca in het Komodo Nationaal Park
Vandaag vertrek je al heel vroeg met de boot naar Rinca, één van de eilanden van het Komodo Nationaal Park, waar de wereldberoemde Komodovaraan nog in een natuurlijke omgeving leeft. Je maakt een ochtendwandeling, en kunt genieten van de prachtige vergezichten. Rinca wordt nauwelijks door toeristen bezocht, hierdoor leeft de varaan in een meer natuurlijke omgeving dan op Komodo. Hierna vaart de boot naar een ander eilandje waar je heerlijk (en veilig) kunt snorkelen. De laatste nacht van deze bouwsteen slaap je weer in Labuan Bajo.

 

TIP: Het is ook mogelijk een extra overnachting op de boot bij te boeken! Je overnacht dan op je eigen boot, vlakbij een eiland waar je ’s avonds kunt genieten van de zonsondergang en een heerlijke maaltijd op het dek. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en de prijzen!

 

Dag 12: transfer naar vliegveld, einde van deze bouwsteen.
Na het ontbijt in je hotel in Labuan Bajo volgt de transfer naar de luchthaven, voor je terugvlucht naar huis of het vervolg van je reis door Indonesië.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider