headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Yogyakarta en de Borobudur

Yogyakarta

4 dagen, 3 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Java, de wereldberoemde Borobudur

Yogyakarta is het culturele hart van Java en wordt in de volksmond ‘Yogya’ genoemd. Yogya is een echte cultuurstad, je vindt hier prachtige paleizen en tempels, vele batik- en zilverfabriekjes, en natuurlijk kun je hier naar een echte Ramayana-voorstelling!

 

Maar hoogtepunt is de nabijgelegen wereldberoemde Borobudur, een tempelcomplex. Deze berg van Stoepa’s is een monument voor het leven van Boeddha, en heeft eeuwenlang verscholen gelegen onder de grond. Het is het grootste Boeddhistische monument op aarde!

 


Dag 1: aankomst Yogyakarta, transfer naar je hotel

Dag 2: excursie naar Candirejo en de Borobudur

Dag 3: vrije dag in Yogyakarta

Dag 4: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 151,- p.p. bij 3 dagen
Prijs vanaf € 180,- p.p. bij 4 dagen

Inbegrepen: transfer van vliegveld of treinstation naar je hotel op dag 1, op dag 2 een dagexcursie per privéauto met Engelssprekende chauffeur naar Candirejo en de Borobudur (inclusief lunch), 3 overnachtingen in hotel op basis van logies & ontbijt

 

Niet inbegrepen: entreegelden (ca. 25 euro) en fooien

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: IDP220

Jogja-Eclipse-kamerHet standaardhotel in Yogyakarta is een modern hotel, in het rustige gedeelte van het centrum van Yogyakarta, dichtbij winkels en restaurants. Het hotel heeft een zwembad en een restaurant waar je heerlijk kunt eten.

 

 

De kamers zijn ruim, schoon en comfortabel en voorzien van airconditioning, minibar, wi-fi en een badkamer met warm & koud water.

 

 

Lees ook de algemene info over onze hotels in Indonesië!

Yogyakarta: stadstour per traditionele becak

Prijs € 33,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Deze excursie begint als je wordt opgehaald door een local met een traditionele becak (fietstaxi). Samen met een aantal andere becaks gaan jullie Yogyakarta, het culturele hart van Java,  verkennen. (meer…)

Yogyakarta: Koken op z’n Javaans

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie, excursie koken

Er is geen betere manier om de Javaanse kookkunst onder de knie te krijgen dan wanneer je op Java zelf bent. Onder begeleiding van een lokale kok ga je naar de markt om de inkopen te doen, een bijzondere ervaring! (meer…)

Yogyakarta: Fietstocht in de omgeving

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie, Jogjakarta-excursie

Yogyakarta is een prachtige stad, maar de omgeving is zeker zo interessant! Een paar minuten rijden vanuit het drukke centrum vind je al het traditionele Javaanse platteland. Je fietst samen met een lokale gids dwars door de rijstvelden en de suikerrietplantages. (meer…)

Yogyakarta: Naar de tempels van Prambanan

Prijs € 55,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze excursie vertrek je ’s middags, je reist vanuit Yogyakarta in ongeveer 40 minuten per privé-auto met Engelssprekende chauffeur naar Prambanan. Dit tempelcomplex is nóg ouder dan de Borobudur, en is het grootste Hindu tempelcomplex in Indonesië. (meer…)

Dag 1: aankomst Yogyakarta, transfer naar hotel
Na aankomst in Yogyakarta word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Je checkt hier in voor de komende drie nachten!  Misschien heb je nog tijd en zin om vanavond even de stad in te gaan, in Yogayakarta zijn genoeg winkels en restaurants voor een gezellige avond!   

Dag 2: excursie naar Candirejo en de Borobudur
Vandaag maak je een tour naar het vriendelijke plaatsje Candirejo. Candirejo is een typisch Javaans dorp en ligt op korte afstand van de Borobudur. Ondersteund door een ontwikkelingsorganisatie hebben de bewoners een duurzaam toerismeproject gestart. Je krijgt de gelegenheid om rustig in het dorp rond te kijken en op die manier een goed beeld van het dagelijkse leven te krijgen. Per traditionele paardenkar (angdong) maak je een tocht over het platteland. Regelmatig wordt er gestopt om de bezigheden van dichterbij te bekijken.

 

Onderweg krijg je een echte Javaanse maaltijd bij een van de families thuis. Aan het eind van de middag rijd je naar de Borobudur, je komt hier aan het einde van de middag aan zodat de grote groepen toeristen weg zijn. Je kunt dan ongestoord genieten van de prachtige stenen reliëfs en foto’s maken bij het prachtige licht van de late namiddag! Pas tegen de avond ben je terug in Yogyakarta.

Dag 3:
 vrije dag Yogyakarta
Vandaag is een vrije dag. Je kunt wat rondlopen en lunchen in een van de vele eettentjes dichtbij de beroemde Jalan Malioboro, en het is leuk om per becak (fietstaxi) een citytour door Yogyakarta te maken. Op die manier kun je gemakkelijk door de straatjes van de stad manoeuvreren en het dagelijks leven van dichtbij ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld naar de beroemde kraton van de sultan van Yogyakarta, of een wayang kulit- en batikfabriek bezoeken, zodat je een idee krijgt hoe men deze kunst uit Yogya maakt. Yogya is ook uitermate geschikt om souvenirs te kopen! Overnachting in hotel te Yogyakarta.

Dag 4: einde van deze bouwsteen
.
Na het ontbijt in je hotel is deze bouwsteen afgelopen en kun je verder reizen over Java!

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider