headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Indonesië rondreis langs de Hoogtepunten van Java & Bali

Jakarta – Bandung – Yogyakarta – Malang – Bromo – Kalibaru – Lovina – Ubud – Sanur

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 1029,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesië rondreis Hoogtepunten

Indonesië rondreis Hoogtepunten

Deze Indonesië rondreis langs de Hoogtepunten van Java en Bali is een reis van drie weken per privé-auto met chauffeur. Je bezoekt op Java de botanische tuinen bij Bogor, het culturele hart van Java bij Yogyakarta en natuurlijk de Borobudur en de Bromo vulkaan. Op Bali bezoek je het lavastrand en de dolfijnen bij Lovina, het kunstenaarsdorp Ubud tussen de rijstvelden, je reis wordt afgesloten met een paar dagen aan het heerlijke strand van Sanur!


Dag 1:  vertrek vlucht

Dag 2:  aankomst vliegveld Jakarta, via Bogor en de Puncak Pass naar Bandung (ca. 7 uur)

Dag 3: dagtocht vanuit Bandung naar Tangkuban Perahu en de Ciater hot spring

Dag 4:  per trein naar Yogyakarta, transfer naar je hotel

Dag 5:  Yogyakarta, excursie naar Candirejo en de Borobudur

Dag 6:  vrije dag in Yogyakarta

Dag 7:  van Yogyakarta per privéauto met chauffeur naar Malang

Dag 8:  vrije ochtend in Malang, ’s middags via een theeplantage naar de Bromo

Dag 9:  excursie naar Bromo vulkaan, ’s middags naar Kalibaru

Dag 10: naar Bali, per ferry & daarna transfer naar Lovina

Dag 11: vrije dag in Lovina

Dag 12: privé-transfer naar Ubud

Dag 13: vrije dag in Ubud

Dag 14: vrije dag in Ubud

Dag 15: privé-transfer naar het strand van Sanur

Dag 16: vrije dag in Sanur

Dag 17: vrije dag in Sanur

Dag 18: transfer naar het vliegveld, vertrek vlucht Denpasar

Dag 19: aankomst

Prijs vanaf € 1029,- p.p.

Inbegrepen: transfer van hotel of vliegveld Jakarta naar Bandung op dag 1, vervoer per A/C auto met Engelssprekende chauffeur volgens programma, treinticket  Bandung- Yogyakarta (Executive klasse), dagexcursie per privéauto met Engelssprekende chauffeur naar Candirejo en de Borobudur (inclusief lunch), excursie per privé-jeep bij zonsopkomst Bromo, kaartje voor de ferry naar Bali, transfers op Bali volgens programma en hotelovernachtingen inclusief ontbijt.

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, entreegelden/donaties (circa 60 euro), lokale gids Tangkuban Perahu (ca. 16 euro), fooien en overige maaltijden.


Onze standaardhotels in Indonesië zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Indonesië is het ontbijt is inbegrepen. Je hebt altijd een kamer met eigen badkamer, en waar nodig is er airconditioning.

 

Een comfort-hotel is meestal comfortabeler ingericht, en beschikt over net iets meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een zwembad.

 

Lees ook onze algemene hotelinfo Indonesië!

Yogyakarta: stadstour per traditionele becak

Prijs € 33,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Deze excursie begint als je wordt opgehaald door een local met een traditionele becak (fietstaxi). Samen met een aantal andere becaks gaan jullie Yogyakarta, het culturele hart van Java,  verkennen. (meer…)

Munduk: wandelen door rijstvelden & kanoën op het meer

Prijs € 108,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Munduk excursie wandelen

Vanuit je hotel maak je eerste met de gids een rustige wandeling door de tuinen, een prachtige omgeving. Pluk een cacaoboon, ruik de verse vanille en proef een rijpe avocado. (meer…)

Yogyakarta: Naar de tempels van Prambanan

Prijs € 55,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze excursie vertrek je ’s middags, je reist vanuit Yogyakarta in ongeveer 40 minuten per privé-auto met Engelssprekende chauffeur naar Prambanan. Dit tempelcomplex is nóg ouder dan de Borobudur, en is het grootste Hindu tempelcomplex in Indonesië. (meer…)

Ubud: Kookworkshop ‘Geheimen van de Indonesische keuken’

Prijs € 45,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Minolta DSC

Een unieke manier om kennis te maken met de echte Balinese keuken! Tijdens de cursus bereid je een aantal gerechten, én leer je veel over de specifieke rol van kruiden en specerijen tijdens  de vele lokale ceremonies en het dagelijkse Balinese leven. (meer…)

Ubud: fietsen & vliegeren op Bali!

Prijs € 148,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie Bali excursie

Een actieve dag vandaag! Je wordt naar het dorp Bangbang gebracht waar je op de fiets stapt. Het is een relaxte tocht van ca. 25 kilometer bergafwaarts, waarbij je een aantal stops maakt onderweg. (meer…)

Ubud: Fietstocht

Prijs € 49,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie, excursie, fietstocht bij Ubud

Een unieke manier om  Bali te verkennen is per fiets! Bij deze excursie word je eerst per auto naar het Baturgebied gebracht. In Kintamani wordt er gestopt voor ontbijt en een prachtig uitzicht over het meer. Hierna stap je op de fiets en volg je kleine weggetjes waar je met de auto niet zo snel zou komen. (meer…)

Ubud: Wandeling door de rijstvelden

Prijs € 19,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie, excursie, Ubud

In de ochtend maak je onder begeleiding van een lokale gids een prachtige wandeling door de rijstvelden in de omgeving van Ubud. Je loopt over smalle paden en maakt kennis met de lokale bevolking, aan het werk in de rijstvelden. (meer…)

Bali: Raften bij Telaga Waja

Prijs € 45,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie, excursie,raften

Heb je altijd al een keer willen raften? Dan is dit je kans! Deze bijzondere en spectaculaire excursie voert door een prachtig landschap, je ziet rijstvelden, jungle, watervallen en steile wanden.  (meer…)

Pemuteran: Snorkelen bij Menjangan eiland

Prijs € 89,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie, excursie,snorkelen Menjangan

Voor de kust van Pemuteran vind je de beste snorkelplek van Bali! Een houten boot brengt je vanaf de haven naar Menjangan eiland, terwijl je geniet van het uitzicht op deze mooie kust van Bali. (meer…)

Pemuteran: Op safari in Bali Barat Nationaal Park

Prijs € 69,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesie, excursie, Bali Barat

Bij deze excursie laat je de drukte van Bali achter je, en ga je naar het hart van het Bali Barat park vlakbij Pemuteran. Grotendeels bedekt met savanne, het schiereiland Prapat Agung is de thuisbasis van vele bijzondere diersoorten waardoor dit gebied is uitgegroeid tot de belangrijkste zone in het nationale park! (meer…)

Dag 1: vertrek vlucht

 

Dag 2: aankomst Jakarta, via Bogor en de Puncak Pass naar Bandung (ca. 7 uur)
Op de eerste dag van deze rondreis reis je vanuit Jakarta per privéauto met chauffeur via Bogor naar Bandung. In Bogor heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de Botanische tuinen te bezoeken. In de middag reis je verder over de Puncak-pas, en onderweg kun je langs de weg theepluksters aan het werk zien. De weg slingert langs een aantal  van de grootste theeplantages van Java! Aan het einde van de middag/begin van de avond kom je aan in Bandung.

 

Dag 3: dagtocht vanuit Bandung naar Tangkuban Perahu en de Ciater Hot Spring
Vandaag bezoek je de Tangkuban Perahu vulkaan en de Ciater Hot Spring, een park  met verschillende warmwaterbronnen. Hier kun je een lekker bad nemen, voordat  je weer de auto in gaat, terug naar Bandung. Hoewel er van de oude glorie van het ‘Parijs van het Oosten‘ niet zo heel veel meer over is, zijn er nog aardig wat mooie koloniale gebouwen te zien. Drink bijvoorbeeld een kopje koffie temidden van art-deco grandeur in hotel Savoy Homann.

 

Dag 4: per trein naar Yogyakarta
Je wordt door de auto met chauffeur afgezet op het treinstation van Bandung, vanwaar je de trein neemt naar Yogyakarta! De trein rijdt zo’n 6 á 7 uur door een lappendeken van oneindige rijstvelden en palmbomen, afgewisseld door bomen vol kokosnoten en bananen, en overal zie volop mensen aan het werk. In de loop van de middag kom je aan in Yogyakarta en word je naar je hotel gebracht, waar je de komende 3 nachten zult overnachten.

 

Dag 5: Yogyakarta, excursie naar Candirejo en de Borobudur
Vandaag maak je een tour naar het vriendelijke plaatsje Candirejo. Candirejo is een typisch Javaans dorp en ligt op korte afstand van de Borobudur. Ondersteund door een ontwikkelingsorganisatie hebben de bewoners een duurzaam toerismeproject gestart. Je krijgt de gelegenheid om rustig in het dorp rond te kijken en op die manier een goed beeld van het dagelijkse leven te krijgen. Per traditionele paardenkar (angdong) maak je een tocht over het platteland. Regelmatig wordt er gestopt om de bezigheden van dichterbij te bekijken.

 

Onderweg krijg je een echte Javaanse maaltijd bij een familie thuis. Aan het eind van de middag rijd je naar de Borobudur, je komt hier aan het einde van de middag aan zodat de grote groepen toeristen weg zijn. Je kunt dan ongestoord genieten van de prachtige stenen reliëfs en foto’s maken bij het prachtige licht van de late namiddag! Pas tegen de avond ben je terug in Yogyakarta.

 

Dag 6: vrije dag in Yogyakarta
Vandaag is een vrije dag. Je kunt wat rondlopen en lunchen in een van de vele eettentjes dichtbij de beroemde Jalan Malioboro, en het is leuk om per becak (fietstaxi) een citytour door Yogyakarta te maken. Op die manier kun je gemakkelijk door de straatjes van de stad manoeuvreren en het dagelijks leven van dichtbij ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld naar de beroemde kraton van de sultan van Yogyakarta, of een wayang kulit- en batikfabriek bezoeken, zodat je een idee krijgt hoe men deze kunst uit Yogya maakt. Yogya is ook uitermate geschikt om souvenirs te kopen!

 

Dag 7: van Yogyakarta naar Malang
Vandaag staat een lange rit op het programma. Vanuit Yogyakarta reis je met de eigen auto met chauffeur naar Malang. De route leidt door bergen, langs teakplantages en prachtige groene rijstvelden. Einddoel is Malang, koel toevluchtsoord van de Nederlanders in de koloniale tijd. Je kunt nog iets van de koloniale sfeer proeven in Toko Oen, een historisch restaurant met Nederlandse keuken! Overnachting in hotel te Malang.

 

Dag 8: van Malang naar de Bromo
Het is leuk om in de ochtend een wandeling door Malang te maken en een bezoekje te brengen aan de vogeltjesmarkt. Verder vind je hier interessante gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je per fietstaxi te laten rondrijden! Daarna ga je de stad uit en rijdt de bergen in voor een bezoek aan een theeplantage. Je krijgt een rondleiding over de theevelden en mag een kijkje nemen in de fabriek. Je overnacht in een hotel bij de Bromo.

 

Dag 9: excursie naar Bromo, daarna naar Kalibaru
Vandaag begint de dag vroeg, anders ben je niet op tijd bij de kraterrand van Bromo om de spectaculaire zonsopgang te aanschouwen. Als het zonlicht is doorgebroken en je om je heen kijkt, lijkt het alsof je op de maan bent beland. Na deze spectaculaire zonsopkomst word je terug naar je hotel gebracht voor het ontbijt. Je hebt nog wat tijd over om te wandelen of relaxen, pas later op de dag gaat je reis verder naar het typisch Javaanse dorp Kalibaru! Hier verblijf je in een hotel op een plantage.

 

Dag 10: van Kalibaru naar Bali, ferry & transfer naar Lovina
Vandaag word je opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht. Vanaf hier steek je per ferry over naar Bali. In Bali word je weer opgehaald en afgezet in het relaxte Lovina Beach. In de avond kun je in één van de restaurants een vers gebakken visje proeven en ook treden er regelmatig bandjes op.

 

Dag 11: vrije dag in Lovina
Je vrije dag in Lovina kun je gebruiken om heerlijk te ontspannen & relaxen. Het vulkanische zand op het strand is hier zwart, de zee is erg kalm en er zijn genoeg gezellige restaurantjes en barretjes om je goed te vermaken. In de ochtend kun je met een vissersboot mee het water op. Naast een prachtige zonsopkomst heb je een grote kans om dolfijnen voorbij te zien springen! Ook de groene omgeving is het bezoeken waard.

 

Dag 12: transfer naar Ubud
Vandaag word je per privéauto naar Ubud gebracht. Na aankomst heb je misschien nog tijd om een wandeling door het Monkey Forest te maken. ’s Avonds kun je lekker uit eten gaan in een van de vele gezellige restaurants die Ubud te bieden heeft.

 

Dag 13 & 14: vrije dagen in Ubud
Tijdens de vrije dagen in Ubud kun je op eigen gelegenheid het plaatsje en de omgeving verkennen. Niets moet, maar er is hier genoeg te doen!  Bezoek bijvoorbeeld de vele winkeltjes, galerijen en musea of maak een wandeling in de fotogenieke omgeving. Wat we je zeker aanraden is een fietstocht in de prachtige groene omgeving van Ubud, of boek onze unieke kookcursus Geheimen van de Indonesische keuken. In de avond kun je een Balinese dansvoorstelling bijwonen.

 

Dag 15: transfer naar het strand van Sanur
Je reist weer per privéauto verder, naar het mooie strand van Sanur Beach. Het is maar een uurtje rijden vanuit Ubud, dus je hebt vandaag al ruim voldoende tijd om te beginnen met relaxen!

 

Dag 16 & 17: vrije dagen in Sanur
Geniet tijdens je verblijf in Sanur van de prachtige brede stranden! Je kunt lekker helemaal niets doen of over de boulevard lopen. Het is ook erg leuk om een fiets te huren en over de boulevard te fietsen, helemaal van Sanur zuid naar Sanur noord. Onderweg passeer je vele restaurantjes & winkeltjes langs het strand, je kunt elk moment afstappen om even wat te drinken of de zee in te duiken. Heb je zin in wat spektakel? Boek dan onze avontuurlijke excursie Raften bij Telaga Waja!

 

Dag 18: transfer naar het vliegveld, vertrek vlucht Denpasar
Na een paar ontspannen dagen aan het strand van Sanur is het tijd om de koffers in te pakken…  Je wordt naar het vliegveld van Denpasar gebracht, voor je vlucht terug naar Nederland!

 

Dag 19: aankomst, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 1029,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 27 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider