headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Indonesië rondreis Langs de Sunda Eilanden

Sanur - Maumere – Moni – Riung – Bajawa – Ruteng – Labuan Bajo - Senaru – Labuan Pandan – Tetebatu – Gili Meno - Denpasar

23 dagen, 22 nachten

Prijs vanaf € 2315,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Indonesië rondreis Sunda Eilanden

Indonesië rondreis Sunda Eilanden

Tijdens deze rondreis van bijna 3 weken reis je langs de hoogtepunten van de Kleine Sunda Eilanden, ofwel Nusa Tenggara. Vanuit Bali vlieg je naar Flores en bezoek je eerst uitgebreid Flores Dit ongerepte eiland biedt traditionele cultuur, architectuur en mooie natuur. Ook vind je er prachtige stille stranden en snorkel- en duikparadijsjes. Je bezoekt verschillende bevolkingsgroepen en maakt kennis met hun manier van leven.

 

Op Rinca kom je een van ’s werelds oudste dieren tegen, de Komodo-varaan. Op Lombok maak je mooie wandelingen door bamboebossen en rijstterrassen bij Labuan Pandan. Je logeert een nacht bij het strand en maakt een prachtige boottocht naar een koraaleiland. De reis wordt afgesloten met een paar dagen ultiem relaxen op de paradijselijke Gili eilanden.


Dag 1:      vertrek

Dag 2:      aankomst op Bali, transfer naar hotel in Sanur

Dag 3:      vrije dag in Sanur

Dag 4:      vlucht van Bali naar Maumere op Flores, transfer naar hotel

Dag 5:      vrije dag in Maumere

Dag 6:      per auto & chauffeur via Sikka en Jopu naar Moni

Dag 7:      bezoek aan de Kelimutu vulkaan, eventueel wandeling terug naar Moni

Dag 8:      per auto & chauffeur naar Riung

Dag 9:      Riung, boottocht naar enkele eilanden voor de kust

Dag 10:     per auto & chauffeur naar Bajawa, onderweg bezoek aan warmwaterbronnen van Soa

Dag 11:     wandeling in de omgeving van Bajawa

Dag 12:     per auto & chauffeur naar Ruteng

Dag 13:     wandeling met gids in de omgeving, daarna naar Labuan Bajo

Dag 14:     Labuan Bajo, boottocht naar Rinca in het Komodo Nationaal Park

Dag 15:     transfer naar vliegveld, vlucht Labuan Bajo – Lombok via Denpasar, transfer naar Senaru

Dag 16:     Wandeling in de ochtend, door naar Sambelia

Dag 17:     bezoek koraaleiland voor de kust van Labuan Pandan, door naar Tetebatu

Dag 18:     ’s ochtends een wandeling rondom Tetebatu, bezoek traditioneel dorp

Dag 19:     ’s ochtends een wandeling, bezoek zomerpaleis Ngurah Asem, transfer, boot naar Gili Meno

Dag 20:     vrije dag in Gili Meno

Dag 21:     vrije dag in Gili Meno

Dag 22:     charterboot naar Gili Trawangan, fast-ferry naar Bali, transfer, vertrek Denpasar

Dag 23:   aankomst

Prijs vanaf € 2315,- p.p.

Inbegrepen: aankomsttransfer, 20 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, vlucht van Bali naar Maumere, vlucht van Labuan Bajo naar Lombok, auto met chauffeur op Flores en Lombok volgens programma, transfers in Maumere en Labuan Bajo – vliegveld, boottocht bij Riung, boottocht naar Rinca inclusief lunch, gids bij wandeling in Moni, Bajawa en Ruteng, boottrip naar koraaleiland bij Labuan Pandan, lokale gids tijdens twee wandelingen in Tetebatu, lunch in Pringgasela op dag 17, boot Lombok – Gili Meno, boot Gili Meno – Gili Trawangan, ferry Gili Trawangan – Bali.

 

Niet inbegrepen: retourvlucht Denpasar, overige maaltijden, overige entreegelden, donaties, fooien en airport-tax binnenlandse vluchten.

 

Periode: Deze rondreis kan in verband met de vlucht naar Maumere op Flores alleen op zaterdag, maandag – woensdag of vrijdag beginnen.

 

Suggesties: Op dag 16 bezoek je vanuit Labuan Pandan een prachtig koraaleilandje vlak voor de kust van Labuan Pandan. Van april t/m november is het ook mogelijk om hier al de dag daarvoor heen te reizen en een nacht door te brengen op dit onbewoonde eiland ! Je slaapt in een tent of onder de sterrenhemel; de maaltijden worden verzorgd door de gids. Hierna reis je verder naar Tetebatu en vervolg je de rest van het oorspronkelijke reisvoorstel.

Onze standaardhotels in Indonesië zijn prima toeristenklasse of middenklasse hotels, geselecteerd op sfeer, op hun ligging en natuurlijk vooral op een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Bij onze hotels in Indonesië is het ontbijt inbegrepen. Je hebt in de hotels een kamer met eigen badkamer, en indien nodig is er airconditioning.

 

Een comforthotel is meestal comfortabeler ingericht, en beschikt over net iets meer faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een zwembad.

 

Lees ook onze algemene hotelinfo Indonesië!

Dag 1: vertrek vlucht

 

Dag 2: aankomst, transfer van het vliegveld naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Denpasar word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Je zult blij zijn dat je na je vlucht niet zelf op zoek hoeft naar een taxi: je wordt naar je hotel in Sanur gebracht! Het hotels ligt niet ver van het strand, dus als je nog zin hebt kun je nog een duik in zee nemen.

 

Dag 3: vrije dag in Sanur
Vandaag kun je heerlijk genieten van het strand in Sanur.Het is ook erg leuk om een fiets te huren en over de boulevard van Sanur te fietsen.

 

Dag 4: transfer naar vliegveld, vlucht van Bali naar Maumere op Flores, transfer naar hotel
Vanaf je hotel  in Sanur word je naar het vliegveld van Bali gebracht, Vervolgens vlieg je naar Flores, waar je de eerste dagen heerlijk kunt uitrusten aan het strand van Maumere. Je verblijft in een hotel aan het strand, net buiten de stad.

 

Dag 5: Maumere vrij verblijf
Vandaag kun je lekker relaxen aan het strand, of de mooie onderwater wereld van Flores verkennen. Het is hier mogelijk direct vanaf het strand te snorkelen.

 

Dag 6: naar Moni, onderweg bezoek aan Sikka waar men Ikat sarongen weeft. Bezoek aan traditioneel huis in Jopu
Vandaag rijd je door de bergen naar Moni. Onderweg is het mogelijk een bezoek te brengen aan Jopu, waar vrouwen de beroemde ikat-sarongs maken. Ook kun je hier een van de traditionele huizen bezichtigen. Je overnacht in Moni, waar je twee nachten verblijft.

 

Dag 7: bezoek aan de Kelimutu vulkaan, eventueel wandeling terug naar Moni
Vanuit Moni bezoek je heel vroeg de Keli Mutu vulkaan, zodat je een grote kans hebt op een spectaculaire zonsopgang. De vulkaan heeft driekleuren meren, die telkens van kleur veranderen, waardoor het geheel mysterieus aandoet.

 

Dag 8: naar Riung
Vandaag rijd je door een prachtige kloof en steek je het eiland over naar Riung, een klein vriendelijk vissersdorpje aan de noordkust van Flores, waar maar weinig toeristen komen. Voor de kust liggen eilanden, die deel uitmaken van een Nationaal Park, dat bekend staat om zijn koralen, vissen en duizenden vliegende honden.

 

Dag 9: Riung, boottocht naar enkele eilanden voor de kust
De volgende dag maak je een boottocht naar de eilanden, waarbij je aanlegt bij een van de eilandjes om te snorkelen. Er gaat een kok mee om een heerlijke vis barbecue voor je te maken.

 

Dag 10: naar Bajawa, onderweg bezoek aan warmwaterbronnen van Soa
Vandaag reis je via de natuurlijke warmwaterbron van Soa naar Bajawa. Het water van deze rivier wordt verwarmd door een vulkaan in de omgeving. Aan het eind van de middag kom je aan in Bajawa, op 1200 meter hoogte, omringd door vulkanen.

 

Dag 11: wandeltocht in de omgeving van Bajawa
In de omgeving van Bajawa leeft men nog zeer traditioneel: voorouderverering speelt er bijvoorbeeld nog een belangrijke rol. Het gebied is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen, dus maak je een mooie wandeling langs diverse dorpjes onder begeleiding van een gids. Van de gids krijg je onderweg de nodige uitleg over de gewoonten en gebruiken van de Ngada bevolking.

 

Dag 12: naar Ruteng
Via een mooie route rijd je naar Ruteng. Onderweg stop je in een stukje oerbos, het huis van veel exotische vogels. Ruteng is de hoofdstad van de Manggarai, het vruchtbaarste gebied van Flores

 

Dag 13: wandeling met gids in de omgeving, daarna naar Labuan Bajo
Je kunt onder andere een bezoek brengen aan Todo. Dit dorp ligt buiten de gebruikelijke route en is in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. Niet alleen de huizen zijn bijzonder, maar ook de manier waarop de rijstvelden zijn aangelegd. Labuan Bajo is de toegangspoort tot het Komodo Nationaal Park, waar de wereldberoemde Komodovaraan nog in een natuurlijke omgeving leeft. In het warme water kun je heerlijk (en veilig!) snorkelen.

 

Dag 14: Labuan Bajo, boottocht naar Rinca in het Komodo Nationaal Park
Vandaag vertrek je al heel vroeg met de boot naar Rinca, één van de eilanden van het Komodo Nationaal Park. Je maakt een ochtendwandeling, en kunt genieten van de prachtige vergezichten. Rinca wordt nauwelijks door toeristen bezocht, hierdoor leeft de varaan in een meer natuurlijke omgeving dan op Komodo. De laatste nacht verblijf je weer in Labuan Bajo

 

Dag 15: transfer naar vliegveld, vlucht naar Lombok, aankomst op Lombok, naar Senaru
Transfer naar vliegveld, vlucht naar Lombok. Na aankomst op Lombok steek je een pas over om aan de noordkust uit te komen. Via een prachtige route rijd je naar het plaatsje Senaru aan de voet van de Rinjani-berg. Je overnacht in een gezellig hotel met uitzicht op de vulkaan.

 

Dag 16: wandeling in de ochtend, naar Sambelia
Na het ontbijt vertrek je met de gids die je komt ophalen in het hotel. De wandeling voert langs prachtige uitzichten, via oude voetpaden door schaduwrijke bamboebossen naar een open landschap van rijstterrassen. Onderweg bezoek je traditionele dorpjes en leer je meer over de kleurrijke manier van leven van de Saka. Na de wandeling rijd je verder in de richting van Sambelia waar je in een eenvoudige accommodatie aan het strand overnacht.

 

Dag 17: bezoek aan koraaleiland voor de kust van Labuan Pandan, door naar Tetebatu
Je begint deze dag met een boottocht naar een prachtig koraaleilandje vlak voor de kust van Labuan Pandan. Het is ook mogelijk hier al de dag daarvoor heen te reizen en een nacht door te brengen op dit onbewoonde eiland. Hierna reis je verder naar Tetebatu, een klein dorp aan de voet van de Gunung Rinjani. Hoewel het dorp zelf weinig voorstelt is het vanwege de schitterende omgeving en vele bezienswaardigheden in de buurt de belangrijkste toeristische bestemming in het binnenland van Lombok.

 

Dag 18: ’s ochtends een wandeling rondom Tetebatu, bezoek traditioneel dorp
Vandaag maak je ‘s ochtends met een gids een wandeling van ongeveer drie uur door de rijst-en tabaksvelden rondom Tetebatu. Je eindigt in Pringgasela, een dorpje waar in vrijwel elk huis geweven wordt. Hier wordt een echte en zeer smakelijke ‘Sasak’-maaltijd geserveerd (inclusief) en zie je hoe songkets worden geweven. Op de terugweg naar Tetebatu breng je nog een bezoek aan Masbagik, een dorp waar nog op traditionele wijze aardewerk wordt gemaakt.

 

Dag 19: ’s ochtends wandeling, bezoek zomerpaleis Ngurah Asem, transfer, boot naar Gili Meno
Vandaag maak je in de ochtend een schitterende wandeling van het hotel naar het Nationale Park Gunung Rinjani. Je loopt met je eigen gids zeer geleidelijk omhoog langs de flank van de Rinjani vulkaan, onderweg heb je prachtige uitzichten op de indrukwekkende top van de Rinjani. Onder een klaterende waterval kun je zwemmen en douchen. IJskoud maar verfrissend na de wandeling! Na de lunch rijd je via Mataram naar Narmada. Hier bezoek je het zomerpaleis van Ngurah Asem, de koning van Karagasem (Bali), gebouwd in 1727.

 

Het paleis ligt temidden van meerdere tuinen met Europees aandoende vijvers en fonteinen. De chauffeur brengt je tenslotte naar de kleine haven Bangsal. Je stapt hier aan boord van een kleine vlerkprauw (natte voeten bij het instappen) die je naar Gili Meno brengt. Leg snel je spullen in de kamer en pak je badhanddoek, de witte stranden nodigen je uit om een verfrissende duik te nemen in het felblauwe water. Met een beetje mazzel kom je een schildpad tegen.

 

Dag 20 & 21: vrije dag op Gili Meno  
Deze dagen kun je heerlijk snorkelen, direct vanaf het strand of met een boottochtje waarbij je ook de andere Gili’s bezoekt. Je kunt natuurlijk ook luieren op het strand, of een wandeling maken rond het eiland. Niet hoeft, alles mag!

 

Dag 22: transfer naar het vliegveld, vertrek Denpasar
Na een paar dagen chillen aan het strand van de Gili’s is het tijd om de koffers in te pakken. Je wordt per boot naar Gili Trawangan gebracht waar je de Fast Ferry naar Bali neemt. Na aankomst op Bali word je naar het vliegveld van Denpasar gebracht.

 

Dag 23: aankomst, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 2315,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 27 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider